П`ятниця, 2019-11-22, 1:07 AM
Вітаю Вас Гість | RSS

Миргородська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №7

Меню сайту
Про школу
Випускникам
Влітку
Гаряча лінія
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 28
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Сторінка здоров’я » Здорове харчування

У категорії матеріалів: 16
Показано матеріалів: 1-10
Сторінки: 1 2 »

Сортувати за: Даті · Назві · Рейтингу · Коментарям · Переглядам

13 год

Об этом сайте YOUTUBE.COM Правила поведінки за столом

Здорове харчування | Переглядів: 4 | Додав: unisonnn | Дата: 2019-11-18 | Коментарі (0)

https://naurok.com.ua/urok-keys-harchuvannya-i-zdorov-ya-11…

NAUROK.COM.UA Урок-кейс "Харчування і здоров'я"

Урок-кейс з основ здоров'я, метою якого є удосконалення вміння учнів працювати з кейсами.


Вітамінний календар відображає багаті вітамінами продукти харчування, вживаючі які людина залишатиметься здоровою протягом усього року. Це корисна, інформативна дрібничка, яку можна використати для оформлення класної кімнати.

Перегляд файлу

2019 Вітамінний календар

Здорове харчування | Переглядів: 113 | Додав: mirgorodschoolseven | Дата: 2018-07-10 | Коментарі (0)

 

Фото: автор – ArturVerkhovetskiy, Depositphotos

Другий напрям у цій сфері – це вимоги до тих продуктів, які продаються готовими. Наприклад, заборона продавати надміру солодке та мучне в буфетах. Ці вимоги мають ухвалюватись на державному рівні й виконуватися постачальниками.

“Та ж таки Держпродспоживслужба повинна за цим слідкувати. Ми розробили методичні рекомендації із здорового харчування, які нині перебувають на узгодженні в МОЗ. Там йдеться про те, що до продажу або приготування страв дозволяється тільки певний перелік продуктів”, – розповідає Олег Швець.

Те ж саме може зробити місто або область: підготувати розпорядження щодо організації шкільного харчування, перерахувати всі вимоги та включити їх до тендерної документації. Для цього треба створити комісію, де будуть фахівці з медицини, Держпродспоживслужби і освіти.

Експерти могли б затверджувати меню на місяць, залежно від сезону. І тоді в усіх школах міста, області чи району було б однакове меню. Так легше контролювати якість харчування.

За словами дієтолога, заохочувати дітей їсти здорову їжу треба поступово, планомірно і яскраво. Близькою до ідеального прикладу є британська програма Chаnge 4 life, орієнтована на дітей та підлітків. У ній пояснюють навіть на білбордах, як і чому треба змінювати своє харчування, говорять про фізичну активність тощо.

Проте вартість цього проекту складає мільярд доларів на рік.

Що є і що пропонує новий проект методичних рекомендацій

За Державними санітарними правилами і нормами влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу, які затверджені Головним державним санітарним лікарем України, нині в буфетах можна продавати хліб з вершковим та шоколадним маслом, з яйцем, з маслом та оселедцем, з вареною сосискою, з напівкопченою або копченою ковбасою, з котлетою, шніцелем або біфштексом, зі смаженою куркою або печінкою, з відвареним язиком.

А також – печені борошняні кулінарні вироби з дріждового та листового тіста (ватрушки, пиріжки, булочки), кондитерські вироби (печиво, вафлі, мармелад, зефір промислового виготовлення). Цей перелік продуктів може зникнути з буфетів, якщо проект методичних рекомендацій таки затвердять.

За проектом методичних рекомендацій, шкільне харчування має бути різноманітним і включати продукти харчування, які походять з різних груп: зернові продукти та/або картопля, фрукти та/або овочі, молоко та/або молочні продукти, м’ясо, риба, яйця, горіхи, бобові, насіння, а також харчові жири (рослинна олія, вершкове масло, неароматизований маргарин).

 

Здорове харчування | Переглядів: 134 | Додав: mirgorodschoolseven | Дата: 2018-06-14 | Коментарі (0)

1-10 11-16
Пошук
Свята та події
Календар свят України. Мова ділового спілкування
Шкільний YouTube
Новини
Вхід на сайт

Copyright MyCorp © 2019
uCoz